Излитане

Законите на Лалковски в туризма

Share

ЗАКОНИТЕ НА ЛАЛКОВСКИ В ТУРИЗМА

 

ПЪРВИ ЗАКОН – Нивото на дисциплината на туристическата група е право пропорционално на нейната численост.

 

ВТОРИ ЗАКОН – Дисциплината на туристическата група винаги достига своя максимум в края на пътуването, независимо от неговата продължителност.

 

ТРЕТИ ЗАКОН – Времетраенето на 1 минута от туристическата програма до обяд, се равнява психологически на 5 минути след 18 часа и на 10 минути след 20 часа.

 

ЧЕТВЪРТИ ЗАКОН – Винаги жени планират туристическите програми, независимо дали пътуват самостоятелно или семейно (и винаги се оправдават, че мъжете плащат).

 

ПЕТИ ЗАКОН – Записването на “сам мъж” за екскурзия винаги води до един и същи въпрос пред туристическата агенция – “Защо ние не му дадохме тези пари, само и само да не пътува!”

 

ШЕСТИ ЗАКОН – При движение по един и същ маршрут, туристическият автобус винаги изразходва повече гориво на връщане от крайната точка, отколкото при отиването до крайната точка.

 

СЕДМИ ЗАКОН – При всяко групово пътуване в чужбина, проблемите намаляват в аритметична прогресия с отдалечаването от Балканския полуостров и обратното – нарастват в геометрична прогресия с приближаването към Балканския полуостров и неговия център – София.

 

ОСМИ ЗАКОН – “Хубавото време” при едно туристическо пътуване, както и проблемите, свързани със самото пътуване, са пряко следствие от нагласата на самата туристическа група. При ведро настроение – слънчево време, при заядливо настроение – смутно време!

 

ДЕВЕТИ ЗАКОН – При туристическото пътуване ресторантите по пътя са винаги и единствено за тоалет, а храненето се осъществява задължително на вестник в автобуса!

 

ДЕСЕТИ ЗАКОН – Нивото на възприемането на световната култура е винаги обратно пропорционално на нивото на напрежението в отделителния тракт. Туристите започват да гледат, без да виждат,  и да слушат, без да чуват. Екскурзовод, който не познава общинските, частните и прочие тоалетни в радиус от един километър от местоположението на туристическата група, не познава законите на Лалковски и не става за тази работа.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *